Mª Angels Herrada, infermera de la Clínica de Ponent, premiada pels seu treball amb els pacients ostomitzats.

 

Herrada forma part del Grup d’Infermeria Experta en Estomaterapia de Catalunya (GIECC) que ha rebut el guardó “Premio A Tu Salud a la Mejor Inicativa Socio-sanitaria”

 

Els grups Insititucionals formats per més de 150 infermers/eres estomaterapeutes de Catalunya, Andalusia, Pais Basc, Cantabria, Madrid, Castilla-La Mancha, Comunitat Valenciana i Galicia han rebut el “Premio A Tu Salud a la Mejor Iniciativa Socio-sanitaria”.

 

Aquests grups reuneixen a professionals universitaris preparats específicament per atendre als pacients ostomitzats i treballen per millorar la seva qualitat de vida e impulsar les consultes d’ostomia.

 

Els Grups d’Infermeria Experta en Estomaterapia de Catalunya (GIEEC) es va formar ara fa dos anys i compta amb 25 infermers/eres que treballen en diversos hospitals catalans. El seu objectiu és impulsar diferents projectes de sensibilització social i actuacions de valor amb col·laboració amb la Direcció d’Infermeria del Departament de Salut i la Subdirecció d’Infermeria de l’Institut Català de la Salut.

 

Mª Angels Herrada, infermera estomaterapeuta de la Clínica de Ponent de Lleida, explica que “aquest Premi es el reconeixement al treball que els infermers/eres estomaterapeutes hem desenvolupat des de fa molts anys per fiançar la importància de les consultes, el punt de trobada idoni amb el pacient ostomitzat”.